Racionálny systém káblových žľabov Magic (RKS Magic®)

Najlepšie násuvné káblové žľaby, ...

... aké inžinieri spoločnosti OBO kedy vyvinuli na úsporu času a zjednodušenie práce. Vďaka dôslednému zameraniu na výzvy každodennej inštalatérskej práce ponúka systém RKS Magic® svojím inovatívnym zásuvným systémom mnoho praktických výhod.

Systém káblových žľabov Magic od spoločnosti OBO Bettermann pritom reprezentuje tri základné aspekty: účinnosť, zaťažiteľnosť a bezpečnosť. Jednoducho sa spojí, zacvakne – a hotovo. Úplne bez skrutiek, spojok alebo iného príslušenstva: teraz môžete výrazne a účinne zvýšiť svoju pracovnú efektivitu.

Program káblových žľabov RKS Magic® je samozrejme tiež kombinovateľný s množstvom dielov príslušenstva.

Povrchové úpravy pre všetky oblasti použitia

Systém káblových žľabov RKS Magic® je dostupný v štyroch rozličných povrchových úpravách a materiálových vyhotoveniach. Variant žiarovo pozinkovaný ponorom (FT por. tab.) je koncipovaný pre priemyselné prostredia a určený na použitie v strojárstve a pri stavbách priemyselných prevádzok. Vo vyhotovení z ušľachtilej ocele (A2 a A4) je žľab vhodný predovšetkým pre potravinársky a chemický priemysel. Pre interiéry bez špeciálnych požiadaviek je tou správnou voľbou pásovo pozinkovaná povrchová úprava (FS).

Kto si želá niečo špeciálne, môže získať káblový žľab aj vďaka nášmu vlastnému zariadeniu na práškové lakovanie v akomkoľvek farebnom odtieni RAL . Presnejšie informácie vám poskytne náš zákaznícky servis!

Ktoré varianty sú k dispozícii?

TypBočná výška v mmŠírka v mmFS
pásovo zinkované
FT
žiarovo zinkované ponorom
A2 ušľachtilá oceľA4 ušľachtilá oceľ
 100150200300400500600 
Racionálny systém
káblových žľabov Magic
35       
60

 

Testovaná kvalita a bezpečnosť

Bezpečnosť a kvalita sú v spoločnosti OBO Bettermann u všetkých výrobkov na prvom mieste. Z tohto dôvodu má spoločnosť OBO svoje vlastné skúšobné laboratórium, testovacie centrum BET. Tu sa priebežne skúša maximálna zaťažiteľnosť a nosnosť káblových žľabov RKS Magic®. Rovnako ako odolnosť káblového žľabu voči korózii.

Spoločnosť OBO však nevykonáva skúšky len interne, kvalita a bezpečnosť káblových žľabov RKS-Magic® sú certifikované aj externe: o. i. skúšobným certifikátom Underwriters Laboratories (UL).

Mechanická bezpečnosť

  • Aj pri maximálnom zaťažení je zaručený plynulý prechod na miestach styku.
  • bezpečné zásuvné spojenie pri otrasoch a vibráciách 

 

 

 

Elektrická bezpečnosť

  • trvalo bezpečné vyrovnanie potenciálu bez dodatočných prvkov
  • testované z hľadiska elektromagnetickej kompatibility a rázového prúdu
  • skúšané podľa STN EN 61537

 

 

Bezpečnosť v prípade požiaru

  • zachovanie funkčnej odolnosti v požiari skúšané podľa STN 92 0205 zaťažiteľnosť do 20 kg/m pri šírke 100 až 300 mm
  • zaistenie výložníkov závitovými tyčami nie je potrebné

 

 

Technické informácie

  • bočné výšky 35 mm a 60 mm
  • šírky 100 až 600 mm (v závislosti od výšky systému)
  • štandardná dodávaná dĺžka 3 050 mm umožňuje skutočnú užitočnú dĺžku 3 000 mm
  • dostupné vo vyhotoveniach: pásové pozinkovanie (FS), žiarové pozinkovanie ponorom (FT), ušľachtilá oceľ A2 a ušľachtilá oceľ A4
  • okrem toho je dostupné bohaté systémové príslušenstvo, ktoré dopĺňa portfólio (napr. oblúky 90°, spojky, závesné riešenia a veľa iného).