Kombinácia protipožiarnych blokov a peny: blok PYROPLUG® a pena PYROSIT® NG prichádzajú v novej generácii

Káblový prestup – rýchlo a jednoducho

Pomocou protipožiarnych blokov a protipožiarnej peny sa dajú bezpečne uzatvoriť otvory pre káble a rúry v protipožiarne klasifikovaných stenách alebo stropoch. Spoločnosť OBO Bettermann uvádza na trh novú generáciu kombinovaných výrobkov: s blokom PYROPLUG® a protipožiarnou penou PYROSIT® NG majú inštalatéri na stavenisku vždy poruke silný tím výrobkov pre káblové a kombinované prestupy. Použitie je teraz ešte rýchlejšie a jednoduchšie

Protipožiarny blok PYROPLUG®

Nový blok PYROPLUG® je teraz väčší. Vďaka väčšej účinnej ploche potrebujú inštalatéri teraz menej kusov pre každý otvor. Blok môže byť zabudovaný pozdĺžne alebo aj priečne v závislosti od triedy požiarnej odolnosti. Na strope stačí jednostranné utesnenie. Vďaka jeho mäkkej konzistencii je dodatočná inštalácia bezproblémová. V prípade jadrových vrtov vytvoria zátky PYROPLUG® Peg bezpečné prestupy.

Protipožiarna pena PYROSIT® NG

Vďaka PYROSIT® NG je protipožiarny systém perfektný. Dvojzložková pena sa dá presne naniesť pomocou pištole na kartuše. Novinkou od spoločnosti OBO je temperovací box na penu, ktorý zaisťuje optimálnu teplotu kartuše. Pena, bloky a zátky sa v prípade požiaru rozťahujú a vytvárajú izolačnú vrstvu, ktorá bráni ďalšiemu šíreniu požiaru.

Testovaná kvalita pre vašu bezpečnosť

Výrobky prešli skúškami prestupov podľa STN EN 1366-3 a bolo im udelené Európske technické osvedčenie (ETA).

Nový blok PYROPLUG® má rozmery 200 x 144 x 60 mm. Na tento účel upravila spoločnosť OBO okrem toho aj veľkosť balenia, aby sme uspokojili potreby našich zákazníkov. Systém nájde svoje využitie vo všetkých druhoch budov, predovšetkým v priemyselných a špeciálnych stavbách, nemocniciach, budovách verejného zhromažďovania a školách.

Video montáže blokov PYROPLUG®