Mrežové žľaby GR-Magic®

Systémová inovácia od OBO: mrežový žľab s patentovaným spájacím systémom GR-Magic® – nový spôsob rýchlej montáže a flexibility.

Doba montáže sa stáva čoraz dôležitejším faktorom pri rozhodovaní sa pre a proti určitému výrobku.
Spoločnosť OBO Bettermann prináša so systémom mrežových žľabov GR-Magic® v štandardnom konštrukčnom vyhotovení alebo vo vyhotovení ako mrežový žľab G skutočnú inováciu. Vďaka spájaciemu systému vyvinutému a patentovanému spoločnosťou OBO je mrežový žľab možné behom sekundy nasadiť a zasunúť bez použitia náradia.

Pri pozdĺžnom spájaní nie sú potrebné žiadne spojovacie diely ani montážne náradie. Jednoducho zasunúť – a hotovo. Ušetríte tým skladovanie spojovacích častí a tým aj náklady. Nový mrežový žľab GR-Magic® tak značne urýchľuje inštaláciu, bez zníženia stability a nosnosti. Zaťažovacie skúšky ukazujú, že systémy GR-Magic® sú absolútne rovnocenné s tradičnými skrutkovými spojmi. Presviedčajú aj elektrické vlastnosti: mechanické a elektrické hodnoty vyžadované v smernici VDE 0639, resp. v novej norme STN EN 61537 sa dosahujú bez problémov. Systém GR-Magic® sa dá okrem toho bez použitia skrutiek upevniť na výložník.

Neobmedzene tvarovateľné

Nie vždy je trasu mrežových žľabov možné inštalovať iba pozdĺžne a priamo.. V závislosti od použitia sa často musia prekonávať prekážky stavebného charakteru alebo realizovať neobvyklé zmeny smeru, horizontálne i vertikálne. Mrežové žľaby OBO je možné voľne odrezať na potrebnú dĺžku pomocou rezacieho nástroja OBO. Aj v tomto prípade je montáž jednoduchá a prakticky overená: rýchlospojka GRS spojí upravené žľaby bleskurýchlo a bez potreby použitia skrutkových spojov. Takto je možné rýchlo a bezpečne zvládnuť aj neočakávané úlohy v mieste montáže.

Zachovanie funkčnej odolnosti v požiari vďaka mrežovým žľabom GR-Magic®

Okrem rýchlej montáže a možnostiam mnohostranného použitia prináša inovácia OBO ďalšiu dôležitú výhodu: systém mrežových žľabov GR Magic® potvrdil v skúškach požiarnej odolnosti podľa normy STN 92 0205 svoju odolnosť a stabilitu. Skúšalo sa uloženie so zaťažením káblov 15 kg/m a vzdialenosťou podpier 1,5 m. Vďaka mrežovému žľabu GR-Magic® sa rozrástli úložné varianty na zachovanie funkčnej odolnosti v požiari. Premyslený systém, ktorý je rýchly a bezpečný pre každodennú inštalačnú prax.

Mrežový žľab Magic G – systém pre priamu montáž na stenu a strop

Optimálne využitie priestoru

Mrežový žľab Magic G namontujete skoro všade - aj v stiesnenom priestore. Žľab môžete namontovať v ľubovoľnej polohe priamo na stenu alebo strop. Umožňuje optimálne využitie miesta najmä v priestore medzi stropmi, v serverovniach a v kancelárskych budovách.

Univerzálny materiál

Suché miestnosti, vlhké miestnosti, exteriér, potravinársky priemysel alebo stavba tunelov – mrežový žľab Magic G ponúka vhodnú povrchovú úpravu pre každú oblasť. Výber siaha od galvanického zinkovania cez žiarové zinkovanie ponorom až po varianty z ušľachtilej ocele. Flexibilné riešenie pre najrôznejšie spôsoby použitia.

Systémy mrežových žľabov C – maximálna nosnosť a univerzálnosť

Systém mrežových žľabov C od spoločnosti OBO Bettermann spĺňa najvyššie požiadavky na nosnosť a univerzálnosť. Vďaka konštrukčnému tvaru C je možné realizovať až trojmetrové vzdialenosti podpier. Tento systém s výškou bočníc 50 mm je dodávaný vrátane rozsiahleho príslušenstva, ako spojovacie svorky, rýchlospojky, prepážky, závesné profily, montážne uhly atď. Systém nachádza uplatnenie tak v priemysle ako aj v iných oblastiach profesionálnej elektroinštalácie. 

Magické až do detailu

Aký praktický je tento systém nezávisí len od základných vlastností mrežových žľabov. Práve vďaka početným inteligentným detailom sa montáž stáva absolútne efektívnou záležitosťou. Celý rad nacvakávacích komponentov je pokračovaním základného princípu Magic až do detailu. Pri všetkých ostatných montážnych krokoch stála v centre pozornosti obzvlášť jednoduchá inštalácia.

Upevnenie veka sa realizuje pomocou spony veka typu DKU na priečnom drôte mrežového žľabu. Pomocou upevňovacích strmeňov a bez použitia skrutiek jednoducho a ľahko upevníte mrežový žľab na stenu alebo strop.

Niekoľkými jednoduchými úkonmi je možné mrežové žľaby OBO upraviť na nosníky so závesnou alebo podložnou konštrukciou. V závislosti od montážnej situácie sú vďaka konštrukcii mrežových žľabov možné aj ľubovoľné zmeny smeru. Pre štandardné zmeny smeru s uhlom 45° alebo 90° je možné použiť prefabrikovaný diel alebo vytvoriť svojpomocne vlastný tvarový diel a dosiahnuť tak požadovaný výsledok.

Produktové video o mrežových žľaboch GR-Magic®